De-escalerend werken en
Veilig fysiek ingrijpen

Ontwikkeling en veiligheid in de zorg

Ontwikkel je vaardigheden in de-escalerend werken en veilig fysiek ingrijpen met onze gespecialiseerde trainingen. Ontworpen voor de uitdagende zorgsector bieden we essentiële traingingen voor elke professional.

Onze trainingen De-escalerend Werken en Veilig Fysiek Ingrijpen zijn gericht op zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Ze bieden praktische kennis en technieken voor veilige en empathische zorgverlening. Deze trainingen versterken je vaardigheden, vergroten de veiligheid en verbeteren de zorgkwaliteit. Sluit je aan bij onze missie voor hoogwaardige zorg, versterkt door continue professionele groei.

ontwikkeling-veiligheid-in-de-zorg
de-escalerend-werken

De-escalerend werken

Zet de volgende stap in jouw carrière als zorgprofessional met onze training de-escalerend werken. Deze cursus is speciaal ontworpen om zorgverleners te voorzien van technieken voor het behouden van rust en veiligheid in uitdagende situaties.

In de dynamische omgeving van de zorgsector is het essentieel om goed voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden. De-escalerend werken biedt je de technieken en inzichten die nodig zijn om potentieel gespannen situaties om te buigen naar kalmte en controle. Tijdens deze training ontwikkel je vaardigheden in communicatie, conflicthantering en crisisinterventie die je direct in de praktijk kunt toepassen. Hiermee waarborg je niet alleen de veiligheid van jezelf en de cliënten, maar draag je ook bij aan een positieve en veilige zorgomgeving.

Krijg inzicht in je eigen spanning en die van anderen en leer hoe je hier effectief mee om kan gaan.

Wordt je meer bewust van je omgeving en hoe je dit met interacties kan beïnvloeden.

Pas verschillende technieken toe om emotioneel en agressief gedrag te beïnvloeden

Leer hoe je gastvrij kunt blijven terwijl je toch duidelijke grenzen stelt.

Begrijp hoe emotioneel gedrag zich ontwikkelt in een crisis

In deze cursus ligt de focus op het begrijpen en hanteren van verbale en non-verbale communicatie om conflicten te voorkomen en te de-escaleren. De dag start met een theoretische inleiding over oorzaken van agressie en de principes van de-escalatie. Na de pauze ga je aan de slag met technieken voor effectieve communicatie en het herkennen van escalatiesignalen. In de middag biedt een acteur de gelegenheid om deze technieken te oefenen in gesimuleerde uitdagende situaties.

Je krijgt een algemeen geaccepteerd certificaat en je ontvangt uiteraard ook de praktijkrichtlijnen en een handige checklist, zodat je het altijd nog eens kunt nalezen.

Na afloop ontvang je een certificaat dat aantoont dat je in staat bent agressie op de werkvloer te herkennen en op de juiste manier te reageren.

LocatieMeander 1101, 6825MJ Arnhem (5e verdieping)
Tijden8:45 tot 16:00
Kosten€345 incl. koffie, thee en lunch

Veilig fysiek ingrijpen

Verbeter je competenties in veiligheidsmanagement met de training Veilig fysiek ingrijpen van Acvita Zorg. Deze essentiële training is ontworpen voor zorgprofessionals die in fysiek uitdagende situaties optimale veiligheid willen waarborgen.

Veiligheid staat voorop in de zorg. Met Veilig fysiek ingrijpen rust Acvita Zorg je uit met de kennis en vaardigheden om in te grijpen wanneer de situatie daarom vraagt. Deze praktische training behandelt strategieën en technieken voor situaties waarin fysieke interventie noodzakelijk is. Je leert de fijne kneepjes van positionering en lichaamstaal om de-escalatie te bevorderen en risico’s te minimaliseren. Met deze training ben je voorbereid om op een professionele en respectvolle manier te handelen tijdens kritieke momenten.

Begrijp wat jij wettelijk gezien wel en niet mag op het gebied van fysiek ingrijpen.

Leer handelen vanuit een respectvolle en humane mensvisie.

Leer in te schatten welke interventie het minst ingrijpend is voor de situatie.

Begrijp hoe je als team kunt opschalen in een escalatie.

Leer hoe je kunt ingrijpen bij heftige agressie en tegelijkertijd kunt werken aan contactherstel.

Pas break-outs toe om jezelf te verdedigen en tegelijkertijd aan contactherstel te werken.

We combineren praktische vaardigheden met een diep begrip van de menselijke psychologie. Onze trainers zijn ervaren professionals die je de tools geven om veilig en effectief te handelen in uitdagende situaties.

In deze cursus beginnen we met een theoretische uiteenzetting over veiligheidsprincipes en zelfbeheersing. Vervolgens oefenen we na de pauze praktische technieken voor fysiek ingrijpen en positionering. In de middag integreert een acteur realistische scenario’s in de training. Dit biedt de kans om de technieken in veilige omstandigheden toe te passen en je vaardigheden in het omgaan met fysieke confrontaties te verbeteren.

Je krijgt een algemeen geaccepteerd certificaat en je ontvangt uiteraard ook de praktijkrichtlijnen en een handige checklist, zodat je het altijd nog eens kunt nalezen.

Na afloop ontvang je een certificaat dat aantoont dat je in staat bent agressie op de werkvloer te herkennen en op de juiste manier te reageren.

LocatieMeander 1101, 6825MJ Arnhem (5e verdieping)
Tijden8:45 tot 16:00
Kosten€345 incl. koffie, thee en lunch
veilig-fysiek-ingrijpen-mild